cours / présentation

The food system: Dimensions, drivers, outcomes, complexity - A word from the experts

This video is an interview with Nicolas Bricas (Researcher in CIRAD & Director of the UNESCO Chair of World Food Systems) and Ahmed Raza, Nutrition and Food Systems Officer (FAO).

They talk about the multidisciplinary approach needed to find sustainable solutions for our food; and abou...

Date de création :

19.10.2022

Auteur(s) :

Bricas, Raza

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Présentation

Informations pratiques

Langue du document : Français
Type : cours / présentation
Temps d'apprentissage : 0
Niveau : licence
Durée d'exécution : 0
Langues : Français
Contenu : vidéo, son, texte
Public(s) cible(s) : enseignant, apprenant
Document : Document HTML
Droits d'auteur : pas libre de droits, gratuit
Licence Creative Commons : Attribution, Pas d'utilisation commerciale, Partage dans les mêmes conditions

Description de la ressource

Résumé

This video is an interview with Nicolas Bricas (Researcher in CIRAD & Director of the UNESCO Chair of World Food Systems) and Ahmed Raza, Nutrition and Food Systems Officer (FAO).

They talk about the multidisciplinary approach needed to find sustainable solutions for our food; and about how agriculture and the food system contribute to healthy diets and better nutrition.

  • Granularité : grain
  • Structure : collection

Intervenants, édition et diffusion

Intervenants

Créateur(s) de la métadonnée : UVED

Diffusion

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Fiche technique

Identifiant de la fiche : oai:uved.fr:3860.the-food-system-dimensions-drivers-outcomes-complexity-a-word-from-the-experts
Identifiant OAI-PMH : oai:uved.fr:3860.the-food-system-dimensions-drivers-outcomes-complexity-a-word-from-the-experts
Version : v1
Statut de la fiche : final
Schéma de la métadonnée : oai:uved:Cemagref-Marine-Protected-Areas
Entrepôt d'origine : UVED

Voir aussi

UVED
UVED
04.11.2022
Description :

Entretien avec Abram Bicksler ( Responsable agricole, FAO) et Andrea Polo Galante, (Consultant principal en nutrition, FAO).

Abram Bicksler parle d'abord des liens entre les régimes alimentaires sains et la production alimentaire en mentionnant les relations diverses et mutuelles entre les régimes a ...

  • nutrition
  • alimentation durable
  • production alimentaire
  • agriculture durable
  • consommateurs
  • agroécologie
  • santé
UVED
UVED
04.11.2022
Description :

Interview with Abram Bricksler (Agricultural Officer, FAO) and Andrea Polo Galante, (Senior Nutrition Consultant, FAO).

First Abram Bricksler talks about linkages between healthy diets and food production playout mentioning the diverse and mutual relations between diets, cuisine, agriculture, social ...

  • nutrition
  • alimentation durable
  • production alimentaire
  • agriculture durable
  • consommateurs
  • agroécologie
  • santé