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FAO/WHO Sustainable healthy diets- Guiding principles

Fatima Hachem (Senior Nutrition Officer, FAO) presents the FAO/WHO sustainable health diets guiding principles, from her team leader of the group working on nutrition education and consumer awareness perspective.

She reminds that malnutrition and sustainable food consumption and production...

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Présentation

Informations pratiques

Langue du document : Français
Type : cours / présentation
Temps d'apprentissage : 0
Niveau : licence
Durée d'exécution : 0
Langues : Français
Contenu : vidéo, son, texte
Public(s) cible(s) : enseignant, apprenant
Document : Document HTML
Droits d'auteur : pas libre de droits, gratuit
Licence Creative Commons : Attribution, Pas d'utilisation commerciale, Partage dans les mêmes conditions

Description de la ressource

Résumé

Fatima Hachem (Senior Nutrition Officer, FAO) presents the FAO/WHO sustainable health diets guiding principles, from her team leader of the group working on nutrition education and consumer awareness perspective.

She reminds that malnutrition and sustainable food consumption and production as major challenges of the 21st century. She explains what the FAO/WHO sustainable healthy diets guiding principles mean, shows a few examples of actions coming from the food systems that are important for the transitioning towards sustainable healthy diets.

In order to make our diets healthy and sustainable, WHO and FAO came together in 2019, and worked with a group of experts to characterize and define sustainable healthy diets. They proposed 16 guiding principles that need to be respected in order for the diets to be sustainable and healthy: 8 principles on health, 5 principles on the environmental aspect and 3 principles on the socio cultural aspect.

  • Granularité : grain
  • Structure : collection

Intervenants, édition et diffusion

Intervenants

Créateur(s) de la métadonnée : UVED

Diffusion

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Fiche technique

Identifiant de la fiche : oai:uved.fr:3870.faowho-sustainable-healthy-diets-guiding-principles
Identifiant OAI-PMH : oai:uved.fr:3870.faowho-sustainable-healthy-diets-guiding-principles
Version : v1
Statut de la fiche : final
Schéma de la métadonnée : oai:uved:Cemagref-Marine-Protected-Areas
Entrepôt d'origine : UVED

Voir aussi

UVED
UVED
31.10.2022
Description :

Fatima Hachem (Senior Nutrition Officer, FAO) présente les principes directeurs de la FAO/OMS en matière de régimes alimentaires durables, du son point de vue de chef d'équipe du groupe travaillant sur l'éducation nutritionnelle et la sensibilisation des consommateurs.

Elle rappelle que la malnu ...

  • nutrition
  • malnutrition infantile
  • alimentation durable
  • politique alimentaire et nutritionnelle
UVED
UVED
16.11.2022
Description :

Trudy Wijnhoven (spécialiste de la nutrition, FAO) fait une présentation sur la Décennie d'action des Nations unies pour la nutrition 2016-2025, également appelée Décennie de la nutrition. Elle a été déclarée par l'Assemblée générale des Nations unies en avril 2016. C'est un engagement des États ...

  • alimentation durable
  • nutrition
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • malnutrition infantile
  • santé