cours / présentation

Pathways, levers, outcomes: making the food system work for better outcomes. A word from the experts

Interview with  Francesca Distefano (Gender and Policy Expert, FAO) and Rosa Rolle (Agro-food industries and food loss and waste reduction Team Leader, FAO).

The first expert presents her views first about how change can happen in gender inequalities, which are important all the food ...

Date de création :

31.10.2022

Auteur(s) :

Distefano Francesca, Rolle Rosa

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Présentation

Informations pratiques

Langue du document : Français
Type : cours / présentation
Temps d'apprentissage : 0
Niveau : licence
Durée d'exécution : 0
Langues : Français
Contenu : vidéo, son, texte
Public(s) cible(s) : enseignant, apprenant
Document : Document HTML
Droits d'auteur : pas libre de droits, gratuit
Licence Creative Commons : Attribution, Pas d'utilisation commerciale, Partage dans les mêmes conditions

Description de la ressource

Résumé

Interview with  Francesca Distefano (Gender and Policy Expert, FAO) and Rosa Rolle (Agro-food industries and food loss and waste reduction Team Leader, FAO).

The first expert presents her views first about how change can happen in gender inequalities, which are important all the food system.   For change to happen in a relatively short time, the engagement of all the food system’s actors and beyond is needed.

Although there is no “one fit all” solutions, she describes a few fundamental elements that should be part of any “gender for nutrition” intervention. Evidences and experiences exist, but a lot still needs to be done in order to  build better functioning, inclusive and healthier food systems to achieve food and nutrition security for all.

Rosa Rolle (Agro-food industries and food loss and waste reduction Team Leader, FAO) tackles the food loss and waste issues : reducing Food Loss and Waste can strengthen food systems and benefit society as a whole through improving food security and nutrition; reducing greenhouse gas emissions, lowering the pressure on land and water resources; and increasing productivity and economic growth.

  • Granularité : grain
  • Structure : collection

Intervenants, édition et diffusion

Intervenants

Créateur(s) de la métadonnée : UVED

Diffusion

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Fiche technique

Identifiant de la fiche : oai:uved.fr:3872.pathways-levers-outcomes-making-the-food-system-work-for-better-outcomes-a-word-from-the-experts
Identifiant OAI-PMH : oai:uved.fr:3872.pathways-levers-outcomes-making-the-food-system-work-for-better-outcomes-a-word-from-the-experts
Version : v1
Statut de la fiche : final
Schéma de la métadonnée : oai:uved:Cemagref-Marine-Protected-Areas
Entrepôt d'origine : UVED

Voir aussi

UVED
UVED
31.10.2022
Description :

Entretien avec Francesca Distefano (Experte en genre et politiques, FAO) et Rosa Rolle (Chef d'équipe industries agro-alimentaires et réduction des pertes et gaspillages alimentaires, FAO).

La première experte présente d'abord son point de vue sur la façon dont le changement peut se produire dans ...

  • genre
  • inégalités de genre
  • nutrition
  • alimentation
  • gaspillage
  • agriculture
  • santé
UVED
UVED
26.09.2022
Description :

Le Dr Nancy Aburto, directrice adjointe de la Division de l'alimentation et de la nutrition (FAO), souligne le lien étroit entre une bonne nutrition et la santé, mais précise qu'il existe une idée fausse selon laquelle la nutrition est exclusivement une question de santé.

Outre une bonne santé et ...

  • alimentation durable
  • nutrition
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • santé
  • consommateurs