cours / présentation

Food systems and nutrition - Food and nutrition education explained: the why-what-how?

Yenory Hernandez Garbanzo (Nutrition Specialist at FAO and Vice-president of the Society of Nutrition Education and Behaviour) explains the “why-what and how » of planning, designing or implementing a food and nutrition education strategy.

The 2  key questions addressed are :

-...

Date de création :

02.11.2022

Auteur(s) :

Hernandez Garbanzo Yenory

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Présentation

Informations pratiques

Langue du document : Français
Type : cours / présentation
Temps d'apprentissage : 0
Niveau : licence
Durée d'exécution : 0
Langues : Français
Contenu : vidéo, son, texte
Public(s) cible(s) : enseignant, apprenant
Document : Document HTML
Droits d'auteur : pas libre de droits, gratuit
Licence Creative Commons : Attribution, Pas d'utilisation commerciale, Partage dans les mêmes conditions

Description de la ressource

Résumé

Yenory Hernandez Garbanzo (Nutrition Specialist at FAO and Vice-president of the Society of Nutrition Education and Behaviour) explains the “why-what and how » of planning, designing or implementing a food and nutrition education strategy.

The 2  key questions addressed are :

- “are we adequately supporting consumers-with the proper skills and learning strategies to help them become food competent, proactive and reactive actors of the food system?...” actually, there is a need to consider a transformative vision and approach to food and nutrition education.

- “how do we turn all these needs but also opportunities into a memorable and actionable food and nutrition education experience?” four key ingredients are proposed

  • Granularité : grain
  • Structure : collection

Intervenants, édition et diffusion

Intervenants

Créateur(s) de la métadonnée : UVED

Diffusion

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Fiche technique

Identifiant de la fiche : oai:uved.fr:3876.food-systems-and-nutrition-food-and-nutrition-education-explained-the-why-what-how
Identifiant OAI-PMH : oai:uved.fr:3876.food-systems-and-nutrition-food-and-nutrition-education-explained-the-why-what-how
Version : v1
Statut de la fiche : final
Schéma de la métadonnée : oai:uved:Cemagref-Marine-Protected-Areas
Entrepôt d'origine : UVED

Voir aussi

UVED
UVED
02.11.2022
Description :

Yenory Hernandez Garbanzo (Spécialiste de la nutrition à la FAO et Vice-président de la Society of Nutrition Education and Behaviour) explique le "pourquoi, quoi et comment" de la planification, la conception ou la mise en œuvre d'une stratégie d'éducation alimentaire et nutritionnelle.

Les 2 qu ...

  • nutrition
  • éducation
  • alimentation
  • pratiques alimentaires
  • consommateurs
  • comportements individuels
UVED
UVED
02.11.2022
Description :

Melissa Vargas (Expert on nutrition guidelines and standards/project coordinator, FAO), talks you about what aspects shape consumers food related behaviours and what interventions and approaches have been used to influence such behaviours for positive outcomes on diets and nutrition.

She comes back ...

  • nutrition
  • alimentation
  • comportements individuels
  • consommateurs
  • alimentation durable
  • santé
  • éducation
  • sensibilisation