cours / présentation

Systems approaches to food production and supply – a word from the experts

Interview with Abram Bricksler (Agricultural Officer, FAO) and Andrea Polo Galante, (Senior Nutrition Consultant, FAO).

First Abram Bricksler talks about linkages between healthy diets and food production playout mentioning the diverse and mutual relations between diets, cuisine, agricultu...

Date de création :

04.11.2022

Auteur(s) :

Bicksler Abram, Polo Galante Andrea

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Présentation

Informations pratiques

Langue du document : Français
Type : cours / présentation
Temps d'apprentissage : 0
Niveau : licence
Durée d'exécution : 0
Langues : Français
Contenu : vidéo, son, texte
Public(s) cible(s) : enseignant, apprenant
Document : Document HTML
Droits d'auteur : pas libre de droits, gratuit
Licence Creative Commons : Attribution, Pas d'utilisation commerciale, Partage dans les mêmes conditions

Description de la ressource

Résumé

Interview with Abram Bricksler (Agricultural Officer, FAO) and Andrea Polo Galante, (Senior Nutrition Consultant, FAO).

First Abram Bricksler talks about linkages between healthy diets and food production playout mentioning the diverse and mutual relations between diets, cuisine, agriculture, social and natural environment.  Both dietary choices drive production systems, but also production systems drive dietary choices. Therefore, changes to diets can help drive sustainability of food systems, but this is not sufficient:

in order to drive sustainable food systems, we need both the bottom up from consumers, and we also need top down:  changes to policies, research and extension.

Then Andrea Polo Galante describes the sustainable food value chain for nutrition framework : the starting point is the analysis of the nutrition problem in the target population, breaking away from the usual perspective of Value Chain development. By analyzing the VCs of these selected nutritious commodities with a nutrition lens, one can identify the constraints in supply and demand of these foods as well as the specific strategies to take to address these constraints.

Explanation is given on why it’s interesting to adopt Value chain for nutrition approach : it helps identify entry points for policy interventions, investment decisions, and capacity development, considering not only the way food is produced but also how it is processed, distributed, marketed, and consumed.

  • Granularité : grain
  • Structure : collection

Intervenants, édition et diffusion

Intervenants

Créateur(s) de la métadonnée : UVED

Diffusion

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Fiche technique

Identifiant de la fiche : oai:uved.fr:3890.systems-approaches-to-food-production-and-supply-a-word-from-the-experts
Identifiant OAI-PMH : oai:uved.fr:3890.systems-approaches-to-food-production-and-supply-a-word-from-the-experts
Version : v1
Statut de la fiche : final
Schéma de la métadonnée : oai:uved:Cemagref-Marine-Protected-Areas
Entrepôt d'origine : UVED

Voir aussi

UVED
UVED
04.11.2022
Description :

Entretien avec Abram Bicksler ( Responsable agricole, FAO) et Andrea Polo Galante, (Consultant principal en nutrition, FAO).

Abram Bicksler parle d'abord des liens entre les régimes alimentaires sains et la production alimentaire en mentionnant les relations diverses et mutuelles entre les régimes a ...

  • nutrition
  • alimentation durable
  • production alimentaire
  • agriculture durable
  • consommateurs
  • agroécologie
  • santé
UVED
UVED
22.11.2022
Description :

Dans cette collection, l'accent est mis sur la manière de produire cette offre alimentaire de manière durable (sans compromettre les impacts sociaux, économiques et environnementaux) et de mieux répondre aux besoins d'une alimentation saine. Comment pouvons-nous nourrir et alimenter une population ...

  • nutrition
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • alimentation durable
  • agrobiodiversité
  • santé
  • agriculture urbaine
  • sécurité alimentaire
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  • consommateurs
  • comportements individuels
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  • approvisionnement alimentaire