cours / présentation

Lessons for food system policy, programs and governance

Patrizia Fracassi  (Senior Nutrition and Food System Officer, FAO) explains (and gives examples) that interventions within the food systems can have competing priorities that require balancing risks and benefits. 

It is important therefore to understand how the trade-offs between...

Date de création :

10.11.2022

Auteur(s) :

Fracassi Patrizia

Accéder à la ressource :

Présentation

Informations pratiques

Langue du document : Français
Type : cours / présentation
Temps d'apprentissage : 0
Niveau : licence
Durée d'exécution : 0
Langues : Français
Contenu : vidéo, son, texte
Public(s) cible(s) : enseignant, apprenant
Document : Document HTML
Droits d'auteur : pas libre de droits, gratuit
Licence Creative Commons : Attribution, Pas d'utilisation commerciale, Partage dans les mêmes conditions

Description de la ressource

Résumé

Patrizia Fracassi  (Senior Nutrition and Food System Officer, FAO) explains (and gives examples) that interventions within the food systems can have competing priorities that require balancing risks and benefits. 

It is important therefore to understand how the trade-offs between the inevitable risks and benefits will influence the environment, health and socio-economic impacts.

Adopting a comprehensive agri-food systems perspective, which considers the journey of the food from the eco-systems all the way to our plates, can help identifying these trade-offs and ensuring that any trade-off, at the minimum, does not harm the most vulnerable people.

  • Granularité : grain
  • Structure : collection

Intervenants, édition et diffusion

Intervenants

Créateur(s) de la métadonnée : UVED

Diffusion

Cette ressource vous est proposée par :UVED - accédez au site internetUVED - accédez au site internet

Fiche technique

Identifiant de la fiche : oai:uved.fr:3901.lessons-for-food-system-policy-programs-and-governance
Identifiant OAI-PMH : oai:uved.fr:3901.lessons-for-food-system-policy-programs-and-governance
Version : v1
Statut de la fiche : final
Schéma de la métadonnée : oai:uved:Cemagref-Marine-Protected-Areas
Entrepôt d'origine : UVED

Voir aussi

UVED
UVED
10.11.2022
Description :

Patrizia Fracassi (Senior Nutrition and Food System Officer, FAO) présente le travail de la FAO sur l'analyse budgétaire pour les investissements sensibles à la nutrition dans les systèmes agro-alimentaires : pourquoi avoir développé une méthodologie spécifique et comment utiliser cette méthodologie. ...

  • nutrition
  • investissement
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • méthodologie
  • étude d'impact
  • alimentation durable
  • sécurité alimentaire
  • agroalimentaire
UVED
UVED
07.11.2022
Description :

Patrizia Fracassi (Senior Nutrition and Food System Officer, FAO) presents FAO’s work on Budget Analysis for nutrition sensitive investments in agri-food systems: why having developed a specific methodology and how to use this methodology.

She then provides one example that illustrates why it is ...

  • nutrition
  • investissement
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • méthodologie
  • étude d'impact
  • alimentation durable
  • sécurité alimentaire
  • agroalimentaire