cours / présentation

Food-based dietary guidelines (FBDGs) to inform policies and programmes for food system transformation

Ana Islas Ramos (Nutrition Officer, FAO) spoke about the use of FBDGs to inform policies and programmes to transform food systems:

1 - what they are (history, evolution, what they are, are not);

2 - general aspects on the development and implementation of FBDGs to inform food system...

Date de création :

15.11.2022

Auteur(s) :

Islas Ramos Ana

Accéder à la ressource :

Présentation

Informations pratiques

Langue du document : Français
Type : cours / présentation
Temps d'apprentissage : 0
Niveau : licence
Durée d'exécution : 0
Langues : Français
Contenu : vidéo, son, texte
Public(s) cible(s) : enseignant, apprenant
Document : Document HTML
Droits d'auteur : pas libre de droits, gratuit
Licence Creative Commons : Attribution, Pas d'utilisation commerciale, Partage dans les mêmes conditions

Description de la ressource

Résumé

Ana Islas Ramos (Nutrition Officer, FAO) spoke about the use of FBDGs to inform policies and programmes to transform food systems:

1 - what they are (history, evolution, what they are, are not);

2 - general aspects on the development and implementation of FBDGs to inform food systems;

3 - potential of FBDGs;

4 - messages to be retained.

FBDGs are intended to serve as a basis for public policies in the areas of food and nutrition, health and agriculture, and for nutrition education programmes to promote healthy eating habits and lifestyles. They provide advice on foods, food groups and diets that provide populations with the nutrients needed to promote health and prevent chronic diseases.

They involve a systematic multi-stakeholder approach to their development and implementation, as well as to their review and updating. They are aimed at a range of groups: policy makers, professionals or target population groups, ....

FBDGs have great potential to promote healthy and sustainable diets by informing policies and programmes. But they need to be better understood, developed, communicated, used and evaluated. Finally, the SDGs require that FBDGs take sustainability into account.

  • Granularité : grain
  • Structure : collection

Intervenants, édition et diffusion

Intervenants

Créateur(s) de la métadonnée : UVED

Diffusion

Cette ressource vous est proposée par :UVED - accédez au site internetUVED - accédez au site internet

Fiche technique

Identifiant de la fiche : oai:uved.fr:3903.food-based-dietary-guidelines-fbdgs-to-inform-policies-and-programmes-for-food-system-transformation
Identifiant OAI-PMH : oai:uved.fr:3903.food-based-dietary-guidelines-fbdgs-to-inform-policies-and-programmes-for-food-system-transformation
Version : v1
Statut de la fiche : final
Schéma de la métadonnée : oai:uved:Cemagref-Marine-Protected-Areas
Entrepôt d'origine : UVED

Voir aussi

UVED
UVED
15.11.2022
Description :

Ana Islas Ramos (Nutrition Officer, FAO) parle de l'utilisation des recommandations alimentaires pour informer les politiques et les programmes de transformation des systèmes alimentaires : 1 - ce que sont ces recommandations (histoire, évolution, ce qu'elles sont, ne sont pas) 2 - aspects généraux ...

  • alimentation durable
  • nutrition
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • santé
  • approche systémique
UVED
UVED
21.11.2022
Description :

In this collection, we summarise how a systems approach can inform the formulation and implementation of policies. The how includes the establishment of an enabling macro-environment, including a well-functioning multistakeholder nutrition governance. Governance refers to how nutrition action is ...

  • nutrition
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • alimentation durable
  • approche systémique
  • gouvernance