cours / présentation

Production and supply / From data to impact

In this unit, the focus is on how to produce this food supply in a sustainable way (without undermining social, economic and environmental impacts) and to better respond to the needs for healthy diets. How can we feed and nourish a growing global population, amidst globalization and increasing ur...

Date de création :

21.11.2022

Auteur(s) :

Tartanac Florence, Santini Guido, Bicksler Abram, Polo Galante Andrea, Guillermo-Tuazon Maria Antonia, Seow Ti Kian, Lorvao Clément, Fracassi Patrizia

Présentation

Informations pratiques

Langue du document : Français
Type : cours / présentation
Temps d'apprentissage : 0
Niveau : licence
Durée d'exécution : 0
Langues : Français
Contenu : vidéo, son, texte
Public(s) cible(s) : enseignant, apprenant
Document : Document HTML
Droits d'auteur : pas libre de droits, gratuit
Licence Creative Commons : Attribution, Pas d'utilisation commerciale, Partage dans les mêmes conditions

Description de la ressource

Résumé

In this unit, the focus is on how to produce this food supply in a sustainable way (without undermining social, economic and environmental impacts) and to better respond to the needs for healthy diets. How can we feed and nourish a growing global population, amidst globalization and increasing urbanization, while radically transforming food systems toward more sustainable and equitable forms of food production, all along the value chains?

In previous units we have looked at food systems in general, their components and possible interventions. Data and information are crucial for evidence-based decision-making for planning, monitoring and evaluating interventions. The potential use of data and information (metrics) should inform the selection of indicators and appropriate methods for data collection and analysis. A combination of data and information can help guide, prioritize and course-correct policies and actions for food system transformation. They can also aid to explore their effects on dietary and nutrition outcomes as well as potential social, economic and environmental impacts.

In this unit, we look at data collection and the way that metrics can be used for planning and implementing policies or interventions (including costing) to transform food systems. We will explore some tools that can be used to generate evidence for decision-making, such as the Theory of Change and the Impact Pathways. We will also explore other tools to estimate the cost of diets and explore relevant information sources.

  • Granularité : grain
  • Structure : collection

Intervenants, édition et diffusion

Intervenants

Créateur(s) de la métadonnée : UVED

Diffusion

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Fiche technique

Identifiant de la fiche : oai:uved.fr:3912.production-and-supply-from-data-to-impact
Identifiant OAI-PMH : oai:uved.fr:3912.production-and-supply-from-data-to-impact
Version : v1
Statut de la fiche : final
Schéma de la métadonnée : oai:uved:Cemagref-Marine-Protected-Areas
Entrepôt d'origine : UVED

Voir aussi

UVED
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22.11.2022
Description :

Dans cette collection, l'accent est mis sur la manière de produire cette offre alimentaire de manière durable (sans compromettre les impacts sociaux, économiques et environnementaux) et de mieux répondre aux besoins d'une alimentation saine. Comment pouvons-nous nourrir et alimenter une population ...

  • nutrition
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • alimentation durable
  • agrobiodiversité
  • santé
  • agriculture urbaine
  • sécurité alimentaire
  • villes
  • consommateurs
  • comportements individuels
  • production alimentaire
  • approvisionnement alimentaire
UVED
UVED
21.11.2022
Description :

This course is designed for people involved in the design, implementation, monitoring and evaluation of nutrition-sensitive food systems and agriculture policies and programmes, policy and decision-makers.

It can also be of interest to students, specialists and professionals working in the areas ...

  • nutrition
  • politique alimentaire et nutritionnelle
  • alimentation durable
  • sécurité alimentaire
  • approche systémique
  • santé
  • consommateurs
  • comportements individuels
  • production alimentaire